Binding, betrokkenheid en effectiviteit van medewerkers

3 januari 2019

Vraag

Deze opdrachtgever is erg innovatief. En steeds vernieuwen, dat is een kennisintensieve bezigheid. Daarom trekken zij graag op met talentvolle medewerkers die ervaring hebben, inzet tonen en veel betrokkenheid laten zien. Maar hoe vind je deze medewerkers? En hoe houd je deze ambitieuze en leergrage mensen in huis als je ze eenmaal gevonden hebt? Dat vroegen ze aan ons.

Aanpak

We hebben een loopbaanmanagementtraject opgezet. Hiervoor zijn ontwikkelassessments en loopbaanscans uitgevoerd voor de medewerkers van dit bedrijf. Door de ontwikkelassessments kregen de medewerkers inzicht op welk domein zij het beste tot hun recht komen en welke leercurve er van hen word verwacht. Deze assessments kregen zowel nieuwe medewerkers als bestaande medewerkers. Zij ontvingen een rapportage met een duidelijk beeld van persoonlijke kwaliteiten, talenten en valkuilen, met een daarbij horend persoonlijk ontwikkeladvies. Dit rapport is een nulmeting, een startpunt voor het invullen van je eigen ontwikkeltraject.

Resultaat

Deelnemers en hun leidinggevenden zijn enthousiast over de herkenbare en diepgaande adviezen die wij in de rapportages meegeven. De adviezen bieden houvast om medewerkers efficiënt te begeleiden in hun carrière en dragen bij aan de binding, betrokkenheid en effectiviteit van de deelnemers.

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.